Det här med insamlingen

Sitter dag ut och dag in och funderar å grubblar å har mig om hur jag skall gå tillväga med mitt lilla projekt.
Var i kontakt med Rädda Barnen, som knappt alls var intresserade (att en privatperson var intresserad av att göra nått var tydligen inte aktuellt..) Dessutom jobbade inte dom i dom områden som jag var intresserad av.
Emmaus var betydligt mer hjälpsamma! Dom erbjöd sig att jag skulle lämna in grejer till dom, att jag skulle fixa en egen insamling, som dom sedan kunde fixa dit jag ville ha det, eller om jag helt ville sköta allt själv så skulle dom ge mig kontaktuppgifter till olika personer/instanser jag skulle vända mig för vidare transport och sånt.
Alltså kan man säga att emmaus gick vinnande ur detta. 

Har även suttit och kika på Unicef, sos-barnbyar, röda korset, hoppets stjärna osv osv.. 
Någon som har nå erfarenheter av någon hjälporganisation? Typ som fadder eller nått?

Nå ja, bara att forska vidare och se vart det leder

Fredag

Spenderat förmiddagen med att sprungit runt på stan och sökt 70-tals kläder.
Hittade en klänning, som jag givetvis INTE köpte. Hur tänkte jag där lixom. Måste nog tillbaka till emmaus idag eller i morgon och ta hem den.
I morgon är det dags för den traditionella bastukvällen. Denna gång på Adlon. 
Sedan utgång. Arken firar 40 år i år, som dom har 70 tals kväll i morgon! Skall bli kul :)

Snart dags att ge sig iväg till hammarland för middag och lite hästfix. 
ikväll blir det att krypa ner i soffan och kika på tv hela kvällen. Hoppas på en bättre natt i natt än förra natten då jr låg vaken typ 4h å diskuterade med allt och alla. Håhå!

Ha nu en riktigt trevlig Fredags kväll gott folk! För det tänker jag ha :)

Diskning = Mycket funderingar

Var snäll och gav diskmästaren semester idag och tog mig an berget själv.
Medans jag stod där och gnuggade, och irriterade mig över allt onödigt skit man har, bla muggar, gafflar,knivar osv osv (Var mycket mer skit en så jag tänkte på dock men) Så växte det fram en stark känsla för att göra lite nytta för en gångs skull..

Nytta iform av att samla ihop allt onödigt man har, och skicka iväg det. Att få göra en egen insamling.. Vet att det ordnas mycket sånt, men jag tror inte det kan bli för lite av det. Så jag bestämde mig där mitt i mitt diskande att jag förbanna skall göra det. Jag skall starta en egen insamling, om det så även blir bara jag. 
En insamling till behövande nere i baltikum, utsatta kvinnor och barn. Jag vet att det finns många många många olika ställen just nu som behöver hjälp, Men av någon anledning så är det just det som jag har funderat många gånger på och velat göra nått för.

Och jag tror inte jag är den enda som känner att det finns så otroligt mycket onödigt i hemmet, som skulle kunna bli en stor vardagslyx i någon annans liv.. T.ex tallrikar, gafflar, knivar, sängkläder osv osv..
Oftas när det är insamlingar så lämnar man kläder.. Jätte bra, men tänkt hur mycket just lite husgeråd kan göra.

Har just mailat Rädda Barnen här på Åland och hört mig för lite, hur man kan gå tillväga.
Jag skall förbena mig göra detta!! Och mina "skräpgrejer" kan göra en annan kvinna med barn lycklig, så är det värt det.

Så, vad säger ni! Är det någon som är med mig?
over and out
 

Mariah

Isn´t it weird how people talk shit about you,when the only thing they actually know about you is you name..

RSS 2.0