Föräldrasamtal..

I Måndags var jag, äldsta dottern och hennes pappa på föräldrasamtal. 30 minuter satt vi och pratade om matte..
trodde det skulle handla om lite allt möjligt, skolan överlag, hur det går för henne med klasskompisarna, dom övriga timmarna och framförallt att hon skulle få visa sina fina saker hon hade plockat fram. Men NEJ! Matte matte matte och hur, näst intill dålig hon är på det. Jag bara kände hur det kokade för mig, men kunde hålla mig.
Tjejen går i tvåan, när jag gick i skolan för mer än 20 år sedan, så fick man hjälp om man hade problem, jag var en av dom som hade problem, MYCKET problem med matten. Men vår underbara speciallärare B hjälpe mig så gott hon kunde. Då var det ingen som skämdes att man kanske fick lite hjälp. Nu däremot verkar ungarna måsta kunna hela universums matte innan dom ens börjat skolan, och att få special hjälp är typ som att klassas med att man är skolans största dumhuvud!! (även lärarna verkar undvika att låta eleverna få hjälp).. tiden gick och fröken såg bara mer och mer stressad ut och får in ett snyggt ”ja när ni är här så borde man ha en timme..”
EN TIMME MATTE DISKUSION MENAR DU tänkte jag säga, men kunde va tyst..
Till slut, men ca 5 minuter kvar fick C ÄNTLIGEN visa dom fina sakerna hon hade gjort.. Hon kanske inte är något mattegeni, men kreativ, det kan ingen säga att hon inte är. När flickstackaren snabbt stressat igenom allt hon gjort så försökte jag klämma in ett ”jaha, hur går det annars då för henne i skolan” och svaret:

”oj oj vad klockan är mycket men, ja, hon har ju sina problem med att sitta stilla, så vår speciallärare håller på utreder henne just nu”

UTREDER?? jaha, vad menas med det.. Å framförallt: NÄR FAN SKULLE VI FÅ VETA ATT DOM UTREDER min 8 åriga dotter.

Jo, jag kan erkänna att hennes energi lätt kan ta över här i rummet, och ja, visst är det bra att dom kanske håller lite koll (jag ljuger om jag säger att tanken inte har slagit mig att det kan vara nått)
Men när skulle dom berätta åt oss, hennes föräldrar, att hon utreds??

Ibland blir man bara så trött!!

Mariah

Isn´t it weird how people talk shit about you,when the only thing they actually know about you is you name..

RSS 2.0